Kvarg er en ostemasse med bare 0,3 prosent fett og med en frisk, syrlig smak. Tidligere var den ikke å oppdrive i Norge, men nå selges den i Norgesgruppens butikker. Jeg har kjøpt den på en av mine Harry-besøk og rett og slett puttet den i fryseren.
OPPSKRIFT:
Bunn:
2 eggeplommer
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
65 g smør
Visp smør og sukker hvitt og bland i mel og eggeplummer. Fordel i bunnen av en godt smurt
kakeform.
Fyll:
1 kg kvarg naturell
6 eggeplommer
5 eggehviter
2,5 dl sukker
100 g smør
30 g potetmel
Visp smør og sukker hvitt og bland i kvarg, eggeplommer og potetmel. Visp det forsiktig sammen og vend inn eggehvitene som du stivpisker for seg. Hell det over i kakeformen og la den steke på 150 grader (varmluft) i 40 minutter. La den stå i formen over natten i kjøleskapet slik at den får satt seg.

Når jeg baker denne kaken, sitter jeg igjen med 3 eggehviter som jeg tidliger bare har tømt ut. Veldig uøkonomisk! Derfor bestemte jeg meg for å lage marengs i stedet. Fant en oppskrift som jeg håper gjestene vil like.
OPPSKRIFT
4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 knivsodd salt
Pisk eggehvitene helt stive og visp sukkeret i litt etter litt. Dette er nok til 12 stykker som du legger på et bakepapir og steker på nederste rille i ovnen. Forvarm ovnen til 125 grader og skru den ned til 100 grader når du setter inn brettet. La dem steke i en time eller til de løsner fra papiret.
Siden det er første gang jeg gjør dette, ser de nok ikke helt profesjonelle ut, men jeg fikk da laget en grop i hver. Først skal de få en kremet, tykk saus for så å pyntes med friske bær og et par mynteblader fra hagen.
SAUS
200 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
0,5 dl kremfløte
3 ss melis.
OSTEKAKE MED KVARG - VANILJESMAK
Denne oppskrifen fikk jeg av en venninne i Israel for ikke lenge siden og fant ut at den jo passet glimrende til kvarg med vaniljesmak som faktisk også fås kjøpt i Norge. Det litt spesielle med den er at den ikke har bunn. Derfor er den da heller ikke fullt så mektig den første kakeoppskriften min.
Du trenger:
750 g kvarg med vaniljesmak
5 egg
5 ss maisenna
1 kopp sukker
2 dl rømme
Skill eggene og pisk eggehvittene med 1/4 kopp sukker. Pisk eggeplommene sammen med resten av sukkeret og rømmen. Bland kvarg og maisenna og rør inn eggeplommeblandingen før du vender i eggehvitten forsiktig.
Kaken stekes i 50 min. på 170 grader. Dekk formen med bakepapir hvis du ikke vil at kaken skal bli brn. La den stå og avkjøle seg i ovnen en god stund. Da unngår du at den faller sammen. Deretter skal den stå i kjøleskapet til den skal serveres. Jeg pyntet også denne med friske bær, mens min israelske venninne bruker vanlig krem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar